E fa matagaluega na tuʻuina atu se pepa e faʻalauiloa ai le suiga numera o le taulaga

O taulaga, o le nofoaga o le olaga o le tagata, o loʻo tauaveina ai le faʻanaunauga o tagata mo se olaga lelei. Faatasi ai ma le lauiloa ma le faʻaogaina o tekinolosi faʻatekinolosi e pei o le Initaneti o Mea, atamai faʻapitoa, ma le 5G, o le fausiaina o aai numera ua avea ma masani ma manaʻomia i luga o le lalolagi atoa, ma o loʻo atinaʻe i le itu o le vevela, faʻaaliga, ma mafaufau.

I tausaga talu ai nei, i le tulaga o le galu faafuainumera saluina le lalolagi, i le avea ai ma autu autu o le fausiaina o Saina faafuainumera, o le fausiaina o le aai atamai a Saina o loo i le suiga atoatoa, faiʻai i le taulaga, felauaiga atamai, gaosiga atamai, atamai faafomai ma isi fanua. atina'e vave, ma le suiga numera o taulaga ua ulufale atu i se vaitau o le televave o atinaʻe.

Talu ai nei, o le National Development and Reform Commission, le National Data Bureau, le Matagaluega o Tupe, le Matagaluega o Punaoa Faalenatura ma isi matagaluega na tuʻufaʻatasia faʻatasi le "Taʻitaʻia Manatu i le Faʻalauteleina o le Atinaʻeina o Aʻai Atamai ma le Faʻalauiloaina o Suiga Faʻatekonolosi i Taulaga" (lea ua taʻua mulimuli ane i le e pei o le “Taiala Manatu”). O le taulaʻi atu i manaʻoga lautele, le faʻalauiloaina o suiga faʻafuainumera i le taulaga i vaega uma, le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le suiga o le suiga o le taulaga, o le faʻagasologa atoa o le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga suiga o le taulaga ma le puipuiga, o le a tatou taumafai e faʻalauiloa suiga numera o taulaga.

O loʻo faʻatulagaina e Taʻiala e oʻo atu i le 2027, o le suiga faʻafuainumera a le atunuʻu atoa o aai o le a ausia ni taunuuga taua, ma o le a fausia se numera o aai e nonofo ai, maufetuunaʻi ma atamai ma fesoʻotaʻiga faʻalava ma tusaʻo ma uiga, lea o le a lagolagoina malosi le fausiaina o Saina numera. E oo atu i le 2030, o le suiga numera o aai i le salafa o le atunuu o le a ausia atoatoa, ma o le a matua faateleina le lagona o tagata o le mauaina, fiafia ma le saogalemu, ma o le a aliaʻe mai le tele o taulaga faʻaonaponei a Saina i le lalolagi atoa i le vaitau o faʻalapotopotoga faʻatekinolosi.

E fa matagaluega (1)


Taimi meli: Me-24-2024