РФИД нараквиците се популарни кај организаторите на музички фестивали

Во последниве години, сè повеќе музички фестивали почнаа да ја прифаќаат технологијата RFID (радиофреквентна идентификација) за да обезбедат удобен влез, плаќање и интерактивни искуства за учесниците. Особено за младите луѓе, овој иновативен пристап несомнено ја зголемува привлечноста и забавата на музичките фестивали, а тие се повеќе ги сакаат музичките фестивали кои обезбедуваат РФИД нараквици.

封面

Прво, РФИД нараквиците им носат невидена погодност на присутните на фестивалот. Приемот на традиционалниот музички фестивал често бара публиката да држи хартиени билети, кои не само што лесно се губат или оштетуваат, туку честопати бараат долга редица за влез во време на шпиц. Нараквицата RFID го решава овој проблем, а публиката треба само да избере да ги врзе информациите за билетите за нараквицата при купување билети и може брзо да влезе преку индукцискиот уред, што во голема мера заштедува време. Покрај тоа, РФИД нараквицата има и карактеристики на водоотпорна и издржлива, што може да обезбеди непречен прием на публиката дури и ако музичкиот фестивал страда од лоши временски услови.

20230505 (19)

Второ, РФИД нараквиците обезбедуваат практичност за безготовинско плаќање за музички фестивали. Во минатото, од посетителите на фестивалот често се бараше да носат готовина или банкарски картички за да купат стоки и услуги. Меѓутоа, во преполна толпа, готовината и банкарските картички не само што се лесни за губење, туку и не се доволно погодни за користење. Сега, со РФИД нараквиците, гледачите можат лесно да вршат безготовински плаќања. Тие можат лесно да купуваат стоки и услуги на фестивалот без да се грижат за безбедноста на нивните готовина или банкарски картички со едноставно надополнување на нивните средства во дигитален паричник на нараквицата пред да влезат на фестивалот.

20230505 (20)

РФИД лентите исто така обезбедуваат побогато интерактивно искуство за учесниците на фестивалот. Преку РФИД технологијата, организаторите на фестивалот можат да дизајнираат различни интересниинтерактивни игри и наградни игри, за публиката истовремено да ужива во музиката, но и повеќе да се забавува. На пример, гледачите можат да учествуваат во aловат чистачи со скенирање на нивните нараквици или учествувајте во лотарија со РФИД технологија за да освоите профитабилни награди. Овие интерактивни искуства не само што се зголемуваатзабавата на фестивалот, но и овозможи на публиката да учествува подлабоко во фестивалот.


Време на објавување: 27.06.2024